PORTFOLIO

Hieronder treft u mijn portfolio aan. Het portfolio op deze website bestaat uit de meest recente en meest relevantie stukken maar is in werkelijkheid omvangrijker. Echter voor de inbreng in mijn afstudeerassessment is niet alles even relevant. Bij het samenstellen van onderstaand portfolio werd mij duidelijk dat mijn onderzoek onbewust volledig aansluit bij alles dat ik heb gedaan tijdens mijn studie aan Fontys Academy for Creative Industries.

​Zo is hieronder te zien dat ik ter verbreding een minor Trendwatching heb gevolgd en dat mijn eindopdracht, nadat ik de minor had gevolgd zonder enige verwijzing maar de muziek, weer terugkoppelde naar de muziekindustrie. Mijn meewerkstage koos ik eveneens met het oog op verbreding. Ik liep mijn stage niet in de muziekindustrie maar bij een foodhal waar de communicatie, marketing en evenementen voor mijn rekening kwamen. Uit deze stage is een compleet portfolio voortgekomen met als hoogtepunt een kookboek met bijbehorend spaarprogramma en toepasbare communicatiestrategie.

Mijn Advanced Courses sluiten perfect aan bij mijn afstudeeronderzoek. Ik volgde event, music, dance en transmedia storytelling. Uit alle Advanced Courses heb ik inspiratie gehaald. Daarom zijn de eindopdrachten van enkele courses toegevoegd.

​Het portfolio start met dat wat het meest in verbinding staat met mijn onderzoek, de nieuwe huisstijl van DamesDraaienDoor die ik in de afgelopen maanden heb mogen ontwikkelen.

>>>


DAMESDRAAIENDOOR

DamesDraaienDoor is een female DJ & Artist agency waarvoor ik werkzaam ben als violiste. Daarnaast heb ik er het afgelopen half jaar stage gelopen. Vanaf juni ben ik op freelance basis werkzaam voor de agency op het gebied van marketing, communicatie, sales, acquisities en design. De huisstijl van DamesDraaienDoor is door mij ontwikkeld, de huisstijl omvat het logo, de website, brochure, flyer, banners, rider, gagelijst en promotiejacks.

Hieronder vindt u de brochure en flyer.

>>>

 

>>>

 

>>>


 

STAGE FOODDOCK -FOODDOCK FAVORITES

Voor mijn meewerkstage zocht ik verbreding. Ik heb bewust gekozen voor een stage buiten de muziek. Tijdens mijn stage was ik verantwoordelijk voor de communicatie, marketing, sociale media, mediamanagement en klantrelaties. Ook plande en organiseerde ik events met mijn collega’s en vulden we die in. Alles media m.b.t. deze events gaf ik vorm en ook de communicatiestrategie omtrent deze events was in mijn handen. Het grootste project dat ik heb gedaan was een strategie om meer terugkerende bezoekers te genereren. Daarvoor hebben we een spaaractie bedacht met een spaarkaart en kookboek: Fooddock Favorites. Het maken en bewerken van de foto’s, de vormgeving,opmaak, drukwerk en strategie was een proces van enkele maanden ter ere van de eerste verjaardag van Fooddock. Hieronder vindt u het Fooddock Favorites kookboek.

Ik rondde mijn meewerkstage af met een 9.

Enkele weken terug werd ik gebeld met de vraag of ik ook dit jaar weer een kookboek en strategie wilde inzetten voor Fooddock; dit keer niet als stagiaire maar als freelancer. Uiteraard heb ik volmondig ja gezegd!

>>>

 


 

MINOR TRENDWATCHING

Een minor Trendwatching was eveneens ter verbreding van mijn studie en werkveld. Trendwatching kan in mijn ogen in alle werkvelden van toegevoegde waarde zijn. Tijdens de minor heb ik diverse coolhunts gedaan waarbij ik straat op ging en het internet afzocht om nieuwe signalen te vinden. De bevindingen heb ik in een opdracht samengevat, namelijk in een coolhuntrapport.

De eindopdracht was een trendrapport waarbij ik de verbreding van de minor heb toegepast op mijn eigen werkveld, de muziekindustrie. Het trendrapport bevat diverse trend die ervoor zorgen dat de publishers in de industrie in de problemen komen. In het rapport signaleer ik de trends, pas ik ze toe op het werkveld en sluit ik af met een advies. Het trendrapport heet: Publishing in Spagaat. Hiermee sloot ik de minor af. Voor de afrondende opdracht ontving ik een 8,5.

>>>

 

>>>


ADVANCED COURSES

Zoals beschreven in de inleiding bovenaan deze pagina sluiten de Advanced Courses erg goed aan bij mijn afstudeeronderzoek. Ik volgde de verplichte Advanced Courses Creativity & Personality, Applied Research, Strategic Communication Magagement en Concepting en sloot deze vakken af met respectievelijk een 9,0 ,een 9,0, een 7,6 en een 8. Tijdens het onderzoek heb ik uiteraard met name mijn inspiratie gehaald uit de Advanced Course Applied Research. Vanaf het moment dat de theoretische verkenning en de resultaten uit het veldonderzoek samenkwamen en moesten worden vertaald naar een concept en communicatiestrategie kwamen de andere vakken zeer goed van pas.

De keuzevakken binnende Advanced Courses zijn eveneens zeer van toepassing op mijn onderzoek. Ik volgde Event, Music, Transmedia Storytelling en Dance. Deze vakken rondde ik af met een 7,5, een 9,2, 8,7 en 8,5. Het vak Music  sluit uiteraard als vanzelfsprekend goed aan bij mijn onderzoeksonderwerp, evenals Dance, aangezien het een Dance-concept betreft. Het onderzoek richt zich op evenementen- en artiestenbureaus waardoor ik informatie kon gebruiken vanuit het vak Event waarin we het onder andere hebben gehad over de Customer Journey, wat raakvlakken heeft met het zakelijk beslissingsproces. In de uitvoer van de communicatiestrategie is de inzet van Storytelling interessant en de lessen hierin van Philip Corsius houd ik daarbij bij de hand.

De opdrachten die ik het meest van toepassing vind op mijn onderzoek en daarom de moeite waard vind om op te nemen in dit portfolio, vindt u hieronder Ik heb van deze opdrachten het meest geleerd en ik denk dat deze opdrachten het best mijn competenties tonen.

>>>

 

>>>

 

>>>

 

>>>

 

 


MUSIC – STRATEGISCH PLAN

In mijn tweede studiejaar schreef ik een strategisch plan voor Bregje Sanne Lacourt, een moderne troubadour met net een nieuwe CD. Om haar CD te promoten, haar populariteit te vergroten en haar concept kracht bij te zetten bedacht ik voor haar een strategisch marketing- en communicatieplan waarbij zij het land zou rondreizen en haar imago van moderne troubadour eer zou aandoen. Dit rapport werd beoordeeld met een 9,5.

 

>>>