DOWNLOADS

SCRIPTIE

De scriptie is geschreven voor DamesDraaienDoor, een female DJ en artists agency, gericht op de Duitse markt. Er is bij de agency geen voorkennis en daarom is er onderzoek gedaan naar positionering binnen de Duitse markt en het zakelijk beslissingsproces van Duitse evenementen- en artiestenbureaus gericht op corporate events.

De strategie is ‘DamesDraaienDoor wordt DutchDanceDivas‘. Ik maak daarbij gebruik van het zogenaamde ‘Country-of-Origin effect’, een perceived quality label. ‘Dutch’ geeft het hoge aanzien van Nederlandse muzikanten weer, Nederlandse ‘Dance’ geniet grote bekendheid en verminerd eveneens de mate van risico. ‘Divas’ duidt op een concept met enkel vrouwen en speelt in op de fixatie op prominenten zoals die in de markt aanwezig is.

Scriptie_DaniellevanBerkom_DutchDanceDivas_SuperstarQualitat_2339595

Scriptie_DaniellevanBerkom_DutchDanceDivas_SuperstarQualitat_2339595 (Bijlagenboek)

(7,5 – bijbehorend afstudeerassessment beoordeeld met 2 maal 7,0 – 3 maal 8,0 – en 2 maal 9,0)

SPECIAL WEEKS

Afsluitende weken waarin wordt gewerkt aan onderzoek, marketing, communicatie, strategie, concepting en design om tot een advies te komen voor een opdrachtgever. De opdrachtgever was Reluctantly Brave, een creatief bureau gehuisvest in Londen. Zij hebben ons gevraagd onderzoek te doen en een strategisch plan te maken voor de groei van populariteit van ‘certified sustainable sugar’ onder ‘millennial mums’.

De challenge werd aan het eind van de week eerst op school gepresenteerd aan James, eigenaar van het bureau. We wonnen de challenge en hebben op uitnodiging het concept in Londen gepresenteerd aan het hele bedrijf.

Hieronder vindt u het rapport, de infographic poster en de drie samenvattende handouts. Naast onderzoek, strategie en concept heb ik eveneens het design voor mijn rekening genomen.

HANDOUT MUMS

HANDOUT SUGAR

HANDOUT SWEETHEART CONCEPT

INFOGRAPHIC POSTER

REPORT SWEETHEART

 


 

ADVANCED COURSES

Advanced Courses zijn acht verdiepende engelstalige vakken die dienen ter afsluiting van de opleiding. Er zijn vier verplichte en vier keuzevakken.

Vier verplichte vakken (9,0 – 9,0 – 8,0 – 7,6) 

Applied Research – tentamen/scriptie

AC Creativity Personality_Danielle van Berkom_2339595

Concepting plus – alonso rapport_2339595

AC Strategic Communication Management_Danielle van Berkom_2339595

Vier keuzevakken (7,5 – 8,5 – 9,2 – 8,7)

Event – tentamen

AC Dance_DJ School Eindhoven_Danielle van Berkom_2339595

AC MUSIC_Danielle van Berkom_ 2339595

AC Storytelling_Danielle van Berkom_2339595

 


EXTRA

In mijn tweede studiejaar schreef ik een strategisch plan voor Bregje Sanne Lacourt, een moderne troubadour met net een nieuwe CD. Om haar CD te promoten, haar populariteit te vergroten en haar concept kracht bij te zetten bedacht ik voor haar een strategisch marketing- en communicatieplan waarbij zij het land zou rondreizen en haar imago van moderne troubadour eer zou aandoen. Dit rapport werd beoordeeld met een 9,5.

ADVIESRAPPORT_MUSIC_DANIELLEVANBERKOM_2339595

Voor de minor Trendwatching heb ik ter aflsuiting een trendrapport op maar geschreven voor Publisher Sony ATV genaamd ‘Publishing in Spagaat’. Rekening houdend met trends in het muzieklandschap is een strategisch advies uitgebracht. Dit rapport is afgerond met een 8,1 en 8,5.

Trendrapport_DaniellevanBerkom_2339595 online

De studie CO IEMES staat ook voor zelfontwikkeling. Een concept ontwikkelen dat bij je past is daarom erg belangrijk. Mijn concept heet ‘VER’ en met dit concept wil zakelijk en creatief VERbinden om op die manier te VERNIEUWEN, te VERRASSEN en te VEROVEREN.

CONCEPTBOEK_VER_DANIELLEVANBERKOM_2339595

 

DESIGN

Ik heb tijdens mijn studie ook verschillende designklussen gedaan. Zoals hierboven te zien was dit één van mijn taken bij de Special Week, maar ook voor mijn Advanced Courses heb ik dit gedaan. In het werkveld heb ik eveneens designopdrachten gedaan , namelijk voor Fooddock en DamesDraaienDoor. De links vindt u hieronder.

DDD_Brochure_zwart_2017

DDD_Flyer_2017

DDD_bedankkaartje_2017

Fooddock_FooddockFavorites_kookboek_2016